”Contribuția cadrelor didactice la dezvoltarea științelor juridice și socio-umaniste”.

 

 

Una din activitățile petrecute în cadrul ”Decadei Criminologice” este și Conferința interuniversitară studențească: ”Contribuția cadrelor didactice la dezvoltarea științelor juridice și socio-umaniste”.

În cadrul acestei conferințe au participat atît studenți din cadrul Institutului de Științe Penale și Criminologie Aplicată, cît și studenți din alte instituții superioare de învățămînt.

Conferința respectivă a fost organizată de Catedra științe juridice și securitate criminologică, Catedra psihologie și științe socio-umaniste și Senatul studențesc.

Evenimentul a fost oficializat de către rectorul Institutului de Criminologie, Bujor Valeriu, care a venit cu un mesaj de felicitare și încurajare către studenții dornici de a descoperi cadrele didactice și din altă latură a acestora, nu doar aceea a predării de la catedră, dar și acea latură științifică și relația dintre cadru didactic – student, care presupune o mai mare responsabilitate, deoarece aceasta implică cultivarea valorilor și transmiterea acestora către studenți, deoarece în acest an conferința a avut o conotație mai specifică, fiindcă studenții au avut de selectat un cadru de didactic care i-a impresionat și au discutat despre latura profesională a acestuia, au atins domeniul cercetărilor științifice și au scos în evidență cele mai bune lucrări.

 

La final, studenții au primit certificate de participare din partea instituției și au făcut poze alături de administrația Institutului de Criminologie.