Institutul de Ştiinţe Penale şi Criminologie Aplicată, la data de 16.06.2016 a fost gazda unor invitaţi de onoare. Dorian Fortuna, etolog, a lansat prima carte despre comportamentul uman violent şi de etologie umană şi psihologie evoluţionistă din Republica Moldova – „Homo aggressivus”.

La cartea „Homo aggressivus” a lucrat începînd cu 2008. Prin ea, a pus temelia unui nou domeniu de cercetare în Moldova – studierea comportamentelor umane sociale din perspectivă instinctuală, evolutivă, antropologică. Dorian Fortuna, prin intermediul cărţii respective, explică de ce au falimentat multe dintre metodele de educaţie socială şi de pacificare de pînă acum, cauzele agresivității din societatea noastră și despre cît de util este de studiat natura umană din perspectivă evoluționistă și etologică.

Studenţii care au participat la lansarea cărţii au ramas foarte impresionaţi de prezentarea acestei cărţi, de tematica pe care o abordează, deoarece redă realitatea socială actuală, de aceea, se recomandă tuturor.

Instituţia gazdă aduce mulţumiri domnului Dorian Furtună pentru discuţia captivantă cu privire la conţinutul şi importanţa cărţii.